Όνειρο από σοκολάτα - Μπουλώτης, Χρήστος, 1952- (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2010)
Δεν πίστευε στα μάτια της η μικρή Ελένη! Πρωί πρωί, με το που βγήκε απ' την εξώπορτα για να πάει σχολείο, όλα γύρω της ήταν... σοκολατένια. Οι δρόμοι, τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι είχαν το απίθανο χρώμα της σοκολάτας. Κι έτσι, αντί να πάει στο σχολείο, αποξεχάστηκε και λοξοδρόμησε. Βρέθηκε στο πάρκο της μεγάλης πλατείας, όπου όλα ήταν σοκολατένια. 'Αρχισε να δοκιμάζει τα λουλούδια, τα χαλίκια, τα πάντα. Μέχρι που κόντεψε να φάει κι έναν σοκολατένιο γάτο. Έσβηνε τη δίψα της πίνοντας ζεστή σοκολάτα από το σιντριβάνι, όταν ξαφνικά την ξύπνησε η μαμά της. Ήταν η ώρα να πάει στο σχολείο. Κι όλα τα σοκολατένια πράγματα; Ήταν απλά ένα σοκολατένιο όνειρο, γλυκό σαν τη φαντασία...