Σσσς, τα ζωάκια ονειρεύονται - Σιάκη, Ματίνα (Βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση / Πατάκη, 2005)
Λένε πως τα ζώα, όταν κοιμούνται, δεν ονειρεύονται. Αυτό το βράδυ, όμως, για το αλογάκι την Αστραπή που κοιμάται όρθια, το ψαράκι τη Χρυσοψαρούλα που κοιμάται με τα μάτια ορθάνοιχτα, τον πελαργό τον Καλαμοπόδη που κοιμάται στηριγμένος πάνω στο ένα του πόδι, τη Λέγκω τη νυχτερίδα που κοιμάται κρεμασμένη ανάποδα, το γάτο το Λορέντζο, το ελαφάκι τον Κανελένιο, για κάθε ζωάκι, υπάρχει και ένα όμορφο, ένα μοναδικό όνειρο. Δυο παράξενα πλασματάκια της Νύχτας, δυο παιχνιδιάρικα ονειρονυχτοζούζουνα, ο Φεγγαροζωηρούλης και η Αστροζουζουνίτσα, θα φροντίσουν γι' αυτό. Απόψε, για να κάνουν τις σκανταλιές και τα παιχνίδια τους, θα τρυπώσουν μέσα στον ήσυχο ύπνο των ζώων και με τα μαγικά φεγγαρονυχτοζουζουνίσματά τους θα γεμίσουν το μυαλουδάκι τους με παραμυθένιες σκέψεις και γλυκές ονειροφαντασίες. Γι' αυτό: "Σσσς... ησυχία, παρακαλώ! Τα ζωάκια ονειρεύονται!".