Γλυκός πειρασμός σχεδόν αμαρτία - Schwaiger, Brigitte, 1949- (Διαδρομή στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2003)
- Τι σημαίνει "ακατάλληλο για ανηλίκους"; - Όταν μεγαλώσω θα γίνω άντρας ή γυναίκα; - Από πού μας έρχεται η σοκολάτα; - Τι είναι το διάβασμα; - Γιατί οι Ρώσοι φωνάζουν τόσο, όταν κάνουν μπάνιο; - Μπορεί ο Χριστός να παρακαλέσει τον Πατέρα Του να κάνει τα στραβά μάτια στις αμαρτίες μας; Αυτός ο κόσμος των μεγάλων, κόσμος παράξενος, ανεξήγητος, αλλά και τόσο γοητευτικός, κεντρίζει την περιέργεια της Γκίτι και τη βάζει διαρκώς σε αθώες περιπέτειες. Φτιάχνει λοιπόν το δικό της κόσμο, γεύεται με πάθος τους γλυκούς πειρασμούς της νιότης και ονειρεύεται τη στιγμή της ενηλικίωσης. Τότε που όλα θα επιτρέπονται, ακόμα και οι αμαρτίες...