Μέρες βροχής - Καραγιώργου, Φανή (Έλληνες λογοτέχνες, 1997)
Η ζωή έχει ένα παράξενο τρόπο να βρίσκει το δρόμο της. Υπάρχουν εποχές που όλα χάνονται. Όλη η δυστυχία του κόσμου κάνει κύκλους ομόκεντρους γύρω από σένα. Βλέπεις αυτό που ζεις να καταρρέει και δεν μπορείς να κάνεις κάτι, τέλος πάντων, για να το σώσεις. Αρχίζεις ν' αμφιβάλλεις για πράγματα και πρόσωπα που στο παρελθόν ήσουν τόσο σίγουρη γι' αυτά. Κι εκεί που συμβαίνουν τα τόσο άσχημα, γίνεται κάτι και όλα αλλάζουν. Αλλάζουν ή εσύ τα βλέπεις με διαφορετικό μάτι, δεν έχει σημασία. Εκείνο που μετράει είναι ότι μπόρεσες. Πέτυχες να δεις την άλλη θέση του ήλιου. Γι' αυτό, όμως, φροντίζει η ίδια η ζωή, που στα φέρνει από δω, στα φέρνει από κει, στο τέλος σου δείχνει ότι υπάρχει πάντα και κάτι άλλο. Τότε είναι που πρέπει να βρεθείς στην κατάλληλη οπτική γωνία και να το δεις. Να το δεις και να το αρπάξεις.