Εμπειρίες υιοθεσίας - Lifton, Betty Jean (Κέδρος, 1999)
Το βιβλίο αναφέρεται σ'έναν ιδιαίτερο χώρο. Τον ευαίσθητο χώρο της υιοθεσίας. Το θέμα της αναζήτησης ριζών θίγεται μέσα από ζωντανές αφηγήσεις των ίδιων των προσώπων που βιώνουν μιαν υιοθεσία. Η συγγραφέας περιγράφει τις εμπειρίες και συνάμα την ψυχολογία των υιοθετημένων, των θετών και των βιολογικών γονιών.