Κύπρος : ιστορία και πολιτισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα (Μαλλιάρης-Παιδεία : Πήγασος, 2006)
Ο τόμος αυτός είναι ένα αυτοτελές βιβλίο της σειράς χρήσιμων έργων "νέα εγκυκλοπαιδεία" (38 τόμων). Αποτελεί επιτομή της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Έχει πλούσια εικονογράφηση και παραθέτει τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτισμικά γεγονότα. Αποτελεί ένα πολύτιμο έργο και μια εμπεριστατωμένη προσέγγιση για σπουδαστές και εκπαιδευτικούς -όπως και για κάθε νέο αναγνώστη- της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου. Η επιμέρους αρίθμηση των τόμων οφείλεται στη σειρά έργων που εκδίδουμε και που περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδεια, λεξικό, ιστορία της Ελλάδας, ιστορικό χρονολόγιο, ιστορία της Κύπρου κ.ά.