Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει : μυθιστόρημα, - Graff, Ekaterina, 1956- (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 2007)
Η Ελισαβέτα Γκάλιτς είναι το κοριτσάκι που έπαιζε ανέμελα στον κήπο του πατρικού σπιτιού της στο Ισμαήλ. Η όμορφη και περήφανη νεαρή κοπέλα που έγινε διερμηνέας της φημισμένης σοβιετικής Ιντουρίστ. Η αξιωματικός της Κα Γκε Μπε που παγιδεύτηκε μέσα στο ίδιο σύστημα όπου υπηρετούσε. Η γυναίκα που αναζητά τον δεύτερο σύζυγό της, Αντάμ Ερατινό, ο οποίος εξαφανίστηκε αφήνοντάς της, εκτός απ' το κενό των ερωτηματικών, χρέη και διώκτες. Εκείνη που, εξαιτίας της κατάρρευσης των προσωπικών της προσδοκιών αλλά και της Σοβιετικής Ένωσης, σπρώχτηκε στον απεχθή και ταπεινωτικό τρίτο γάμο της με τον γέρο, συνταξιούχο Έλληνα πτέραρχο, Δημήτρη Ζάγκο, ο οποίος θα πεθάνει λίγους μήνες αργότερα - και ο θάνατός του δεν θα είναι ακριβώς τυχαίος. Ένα μωσαϊκό λεπτών αποχρώσεων, με μια σειρά αξέχαστων λογοτεχνικών χαρακτήρων και μια διαυγέστατη ματιά στις άγνωστες πτυχές της σοβιετικής ζωής, αλλά, κυρίως, η εικόνα μιας ατίθασης και αποφασιστικής γυναίκας, μιας γυναίκας που λαχταρούσε να αγαπήσει.