Το Παλάτι της Ουράνιας Ευδαιμονίας - Williams, Adam, 1953- (Ωκεανίδα, 2005)
Kίνα 1899. Η αποδυναμωμένη κινεζική δυναστεία παρακολουθεί με απόγνωση την αυξανόμενη επιρροή των Δυτικών δυνάμεων στη χώρα, αλλά μια μυστική επαναστατική οργάνωση, οι Μπόξερ, παραμονεύει και τους υπόσχεται πως οι θεοί θα τους συμπαρασταθούν και θα πετάξουν τους ξένους στη θάλασσα. Ανυποψίαστη για όσα συμβαίνουν, μια νεαρή Αγγλίδα έρχεται στο Σισάν, όπου οι αποικιοκράτες συμπατριώτες της ζουν κυνηγώντας τίγρεις κι οργανώνοντας δεξιώσεις. [...] Στο βάθος του δρόμου μάς γνέφει το Παλάτι της Ουράνιας Ευδαιμονίας: ένα πορνείο με θέα την πλατεία όπου γίνονται οι εκτελέσεις κι αρωματισμένα με όπιο δωμάτια που προσφέρουν ασφάλεια - αλλά με αντίτιμο που πολύ λίγοι μπορούν να πληρώσουν.