Δεκαήμερον : τρίτη ημέρα - Boccaccio, Giovanni, 1313-1375 (Το Ποντίκι, 2007)
Το Δεκαήμερο μας μεταφέρει στους ειδυλλιακούς λόφους του Φιέζολε, στα περίχωρα της Φλωρεντίας, όπου το 1348 μια παρέα δέκα νέων -επτά κοριτσιών και τριών αγοριών- βρίσκει καταφύγιο από την πανώλη που μαστίζει την πόλη. Στην απομόνωση της φύσης διηγούνται τολμηρές ιστορίες, δέκα ανά μέρα, και μένουν μακριά από τη βίαιη πραγματικότητα του θανάτου.