Η δική μου Αμερική - Mayakovsky, Vladimir, 1893-1930 (Το Ποντίκι, 2007)
Ο ρώσος ποιητής Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και είδε από πρώτο χέρι την κοινωνία που ο ίδιος θεωρούσε ένα υπόδειγμα για τη σοβιετική τεχνολογική ανάπτυξη. Εντυπωσιάστηκε από την εκσυγχρονισμένη και βιομηχανοποιημένη Αμερική της δεκαετίας του 1920, αλλά, ταυτόχρονα, καταδίκασε αμείλικτα τις κοινωνικές αδικίες του καπιταλισμού με μια σειρά από χιουμοριστικές σκιαγραφήσεις, σκέψεις και ποιήματα.