Η κυρία με τα μπλε - Chatelet, Noelle, 1944- (Φυτράκη, 1998)
Η Σολάνζ, στα πενηνταδύο της χρόνια, είναι μια υπερδραστήρια, επιτυχημένη γυναίκα που αγωνίζεται να διατηρήσει τη νεότητά της και να νικήσει τη φυσική φθορά που προκαλεί ο χρόνος. Μια τυχαία συνάντησή της στο δρόμο με μια ηλικιωμένη γυναίκα, ντυμένη στα μπλε, με γαλήνιο και ήρεμο ύφος, αλλάζει τη ζωή της. Ξαφνικά η ηρωίδα υιοθετεί το στυλ της γυναίκας με τα μπλε και δίνει τέλος στο κυνήγι της επιτυχίας και του άγχους, προσπαθώντας να βρει τον εαυτό της.