Στοιχειωμένο σπίτι : και άλλα διηγήματα - Woolf, Virginia, 1882-1941 (Λογοτεχνία / Γράμματα, 1987)
Όσο ζούσε η Βιρτζίνια Γουλφ είχε δημοσιεύσει μόνο μια συλλογή διηγημάτων, με τίτλο «Δευτέρα ή Τρίτη». Λίγο πριν πεθάνει, σχεδίαζε να συγκεντρώσει σε έναν τόμο όλα της τα διηγήματα, δημοσιευμένα και ανέκδοτα. Την επιθυμία αυτή εκπλήρωσε μετά το θάνατό της ο Λέοναρντ Γουλφ στη συλλογή «Στοιχειωμένο σπίτι».