Η εξέγερση. Τόμος Α΄ : μυθιστόρημα - Rebreanu, Liviu (Καστανιώτης, 1981)
1ος Τόμος: Αναβρασμός στην ύπαιθρο Η ανατολή Τα χωράφια Οι πεινασμένοι Τα φώτα Τρεμούλες Οι αγγελιοφόροι 2ος Τόμος: Οι φωτιές Η σπίθα Οι φλόγες Η φωτιά Το αίμα Ο Πέτρε Πέτρε Η Δύση