Δεκατρία περιστέρια : οι τελευταίοι επιζώντες αγνοούμενοι της Κύπρου : οι μυστικές αποστολές σωτηρίας τους - Κασιμάτης, Πέτρος, 1962- (Ιστορία : Ντοκουμέντο, 1997)
Ένα επικίνδυνο βιβλίο!! Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί όταν το παρουσίασαν στην Ένωση Συντακτών. Έχει άρωμα περιπέτειας. Περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία. Και είναι γραμμένο με μυθιστορηματική τέχνη. Τα '13 Περιστέρια' ήταν ο μυστικός κωδικός για την μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, οι οποίοι ακόμα και σήμερα κρατούνται σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας!