Υπατία η Αλεξανδρινή - Dzielska, Maria (Ιστορικό Δοκίμιο, 1997)
Η συγγραφέας ερευνώντας πέρα από τον θρύλο, συνθέτει μια ανάγλυφη εικόνα της μεγάλης Ελληνίδας φιλοσόφου. Ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια μας την αληθινή ιστορία της ζωής και του τραγικού θανάτου της Υπατίας.