Ο τάφος του Κικέρωνα - Μεγαδούκας, Νίκος Ι. (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2000)
Μια παράξενη σύναξη σ ένα ναό έξω από τη Μαδρίτη, ένας αποκαλυπτικός φάκελος με απόρρητα έγγραφα που φτάνει σ ένα ξενοδοχείο στη Λισαβώνα, μια καθ όλα νόμιμη πολυεθνική εταιρεία, φίλοι που χασαν το όραμα ή χάθηκαν κι αυτοί, πρώην εστεμένοι, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και μια γοητευτική γυναίκα «μπλέκονται» με τον Αγγελο Αξιώτη στα δίχτυα μιας τρομερής συνωμοσίας με επίκεντρο τη Βαλκανική. Από τη μαγική νύχτα στο Βελιγράδι των νεανικών του χρόνων, ως τη σκληρή πραγματικότητα της Αγίας Πετρούπολης του σήμερα και τη νατοϊκή επιδρομή κατά της Σερβίας, ο ήρωας προσπαθεί, με τη βοήθεια και ενός χειρογράφου, να περισώσει ό,τι απόμεινε από τον «κόσμο» του και τις αξίες του. Σαν τον Κικέρωνα στην αποκάλυψη της συνωμοσίας του Καταλίνα. Ο Τάφος του Κικέρωνα είναι ένα σύγχρονο πολιτικό και ερωτικό μυθιστόρημα με στοιχεία όχι και τόσο φαντασιτκά, που θα μπορούσε να είναι προφητικό.