Ο διψασμένος - Castillo, Abelardo, 1935- (Εξάντας, 2002)
Ο Διψασμένος, από τα μεγαλύτερα έργα της σύγχρονης αργεντινής λογοτεχνίας, αφηγείται ένα κόσμο που συνορεύει με την τρέλα: τον αλκοολισμό και την κόλασή του. Με λυρισμό και αυτοσαρκασμό ο συγγραφέας διερευνά τα άκρα της ανθρώπινης καταρράκωσης, την καθημερινή ενοχή, την ταπείνωση και τη διαρκή πορεία στην κόψη του ξυραφιού.