Λαγνεία : τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα - Blackburn, Simon, 1944- (Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, 2005)
"Ο Simon Blackburn έγραψε ένα σοφό και απολαυστικό βιβλίο με θέμα τη λαγνεία, ίσως το πιο σκανδαλώδες αλλά και θελκτικό από τα "επτά θανάσιμα αμαρτήματα". Οι πλούσιες αλλά πάντα ακριβείς αναφορές του συγγραφέα στους αρχαίους κλασικούς, και όχι μόνο, προσδίδουν στη μελέτη αυτή εγκυρότητα και την καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και προκλητική". (Robert C. Solomon, συγγραφέας των έργων "Τhe Passions", "About Love", "The Joy of Philosophy") "Ο συγγραφέας μας χαρίζει μια γοητευτική εκδοχή της λαγνείας σ' ένα πυκνό και ευφυές κείμενο. Αποδομώντας τα κοινωνικά στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τα ψεύδη που σχετίζονται με τον σεξουαλικό πόθο, ο γνωστός φιλόσοφος Simon Blackburn υμνεί το "θανάσιμο αμάρτημα" ως την άλλη όψη της ορμής για ζωή. Η "λαγνεία" αποτελεί ένα ασυνήθιστα ερεθιστικό βιβλίο". (Louise M. Antony, καθηγήτρια φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του Οχάιο)