Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά - Stowe, Harriet Beecher, 1811-1896 (Λογοτεχνική βιβλιοθήκη για παιδιά και νέους ;, 1990)
Η πικρή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία του μπαρμπα-Θωμά, του καλόκαρδου νέγρου που έζησε κάτω από το ζυγό σκληρών αφεντάδων στα σκοτεινά χρόνια της σκλαβιάς, ξεδιπλώνεται μέσα από την ιστορία της Χάριετ Μπίτσερ Στόου. Από τη θαλπωρή του σπιτιού της αξιαγάπητης μικρής Εύας ώς τις φυτείες του απάνθρωπου Σάϊμον Λεγκρέ, η πορεία του μπαρμπα-Θωμά είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστική [...]