Παίζομε κουκλοθέατρο : θέατρο - Αλεξίου, Έλλη, 1894-1989 (Άπαντα Έλλης Αλεξίου, 1982)
Το βιβλίο αυτό είναι μία συλλογή από σκετς που μπορούν να παιχτούν είτε με κούκλες είτε από τα ίδια τα παιδιά. Τα πέντε πρώτα είναι για παιδιά του γυμνασίου ενώ τα δύο τελευταία για μικρότερα. Σε όλα τα σκετς πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά με τα μεγάλα -όπως είναι η πείνα στην Κατοχή- ή μικρά -όπως είναι οι βαθμοί και οι φιλίες- προβλήματά τους. Μέσα από όλες τις ιστορίες βγαίνει πάντα ένα σημαντικό παιδαγωγικό μήνυμα, στοιχείο που χαρακτηρίζει το ευρύτερο έργο της Έλλης Αλεξίου.