Μάρτυρας αγάπης : μυθιστόρημα - Μπουκουβάλα-Αναγνώστου, Ιωάννα, 1904-1992 (Ελληνική πεζογραφία / Άγκυρα, 2001)
Ενα συναρπαστικό μυθιστόρημα που επιχειρεί - και κατορθώνει - να φωτίσει μια σκοτεινή ιστορική περίοδο, τα χρόνια της αυτοκρατορίας του Νέρωνα. Παρακολουθώντας τη ζωή της ηρωίδας, βλέπουμε να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας οι Διωγμοί των χριστιανών, η ζωή στις Κατακόμβες, το κάψιμο της Ρώμης, οι έκφυλες διασκεδάσεις των Ρωμαίων, αγώνες μονομάχων στο Κολοσσαίο και, πάνω απ' όλα, ένας μεγάλος έρωτας... Ενας έρωτας που, μέσα από πάθη, μίση και δολοπλοκίες θα θριαμβεύσει τελικά, με μια περίπλοκη "κάθαρση" που βαδίζει στα χνάρια της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.