2012 : ο πόλεμος για τις ψυχές - Strieber, Whitley (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2009)
Μία φορά ανά είκοσι έξι χιλιάδες χρόνια, η Γη ευθυγραμμίζεται με το κέντρο του Γαλαξία.Βάσει των αρχαίων Μάγια, 21 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 11:11 π.μ. - ημερομηνία ιδιαιτέρως <<παρατηρημένη>> ιστορικά-, αυτό θα ξανασυμβεί, σημαίνοντας το τέλος της εποχής, αλλά και της ανθρώπινης συνείδησης.Τι θα συμβεί στα αλήθεια; Το τέλος του κόσμου; Μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα; Τίποτα; Την τελευταία φορά που συνέβη, ο άνθρωπος του Κρο Μανιόν βάλθηκε να δημιουργεί υψηλή τέχνη στις σπηλιές της νοτιοδυτικής Γαλλίας.Τώρα, ο Ουίτλι Στρίμπερ εξερευνά το 2012, σε ένα κορυφαίο, καθηλωτικό έργο φαντασίας. Μια μυστηριώδης εξωγήινη παρουσία ξεπηδά από ιερές τοποθεσίες παγκοσμίως, για να ξεριζώσει τις ανθρώπινες ψυχές.Χάος πρωτόγνωρο και αγώνας για επιβίωση, σε έναν ασύλληπτο πόλεμο, όπου το θάρρος συναντά τη δειλία, η αφοσίωση την προδοσία, ήρωες ξεπροβάλλουν, κακοί αποκαλύπτονται και ένα απρόσμενο συμβάν ανυψώνει τους χαρακτήρες σε μια νέα ζωή, κρούοτνας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του κόσμου.