Ο τάφος του Αχιλλέα - Harper, Tom, 1977- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2008)
Επί τρεις χιλιάδες χρόνια, ο πιο επικίνδυνος θησαυρός στον κόσμο ήταν χαμένος. Τώρα, ο κώδικας που αποκαλύπτει το μέρος όπου βρίσκεται πρόκειται να σπάσει... Ο Σαμ Γκραντ είναι ένας απότακτος πρώην στρατιωτικός των Ειδικών Δυνάμεων και επαγγελματίας τυχοδιώκτης, με το δικό του βρόμικο παρελθόν. Κατέχει όμως ένα μυστικό. Την μέρα που οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Κρήτη, ένας ετοιμοθάνατος 'Αγγλος αρχαιολόγος τού εμπιστεύτηκε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη που έκανε στη ζωή του:κείμενα γραμμένα σε μια μυστηριώδη γραφή, τα οποία είχε βρει σε μια σπηλιά στην Κρήτη. Η αποκρυπτογράφηση τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς στην ιστορία. Ο θησαυρός αυτός, όμως, είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικά επικίνδυνος. Τον θέλουν τόσο η CIA όσο και οι Ρώσοι. Με τη βοήθεια του 'Αρθουρ Ριντ, ενός ευφυέστατου καθηγητή της Οξφόρδης, της Μαρίνας, μιας όμορφης Ελληνίδας αρχαιολόγου και ηρωίδας της Αντίστασης, ενός πράκτορα των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών κι ενός ανθρώπου της CIA, ο Γκραντ θα μπει σε ένα λαβύρινθο αρχαίων λατρειών, λησμονημένων μυστηριών και χαμένων πολιτισμών. Όμως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ολοένα και περισσότερο...