Η ανολοκλήρωτη επανάσταση : οι ανθρωποκεντρικοί υπολογιστές και τι μπορούν να κάνουν για εμάς - Δερτούζος, Μιχάλης Λ., 1936-2001 (Φιλοσοφία, 2001)
Δε θα ήταν υπέροχο αν η χρήση του υπολογιστή σας ήταν τόσο εύκολη όσο η οδήγηση του αυτοκινήτου σας; Στην ανολοκλήρωτη Επανάσταση ο Μιχάλης Δερτούζος παρουσιάζει για πρώτη φορά την ανθρωποκεντρική χρήση των υπολογιστών -μια ριζοσπαστική αλλαγή στο σχεδιασμό και τη χρήση των συστημάτων υπολογιστών που τελικά θα καταστήσει αυτό το στόχο εφικτό.