Τι μέλλει γενέσθαι : πως ο νέος κόσμος της πληροφορίας θ' αλλάξει τη ζωή μας - Δερτούζος, Μιχάλης Λ., 1936-2001 (Φιλοσοφία, κόσμος, 1998)
Τι μέλλει γενέσθαι στο νέο αιώνα; Η ζωή σας θα είναι διαφορετική. Πληκτρολόγια, παράθυρα και μενού θα αντικατασταθούν από προγράμματα κατανόησης ομιλίας. Η "ολόσωμη στολή" σας θα σας επιτρέπει να τηλεφωνείτε, να ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, να παρακολουθείτε τηλεόραση και να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας, ενώ περπατάτε στο δρόμο. Θα είστε πιο υγιείς -και θα ξοδεύετε λιγότερα χρήματα στους γιατρούς-, καθώς υπολογιστικά προγράμματα θα παρακολουθούν την υγεία σας και γιατροί θα σας φροντίζουν on line. Τα ρούχα, η ψυχαγωγία, το σπίτι, ακόμα και το αυτοκίνητό σας θα είναι φτιαγμένα στα μέτρα σας - και θα στοιχίζουν λιγότερο απ' ό,τι σήμερα. Θα είστε σε θέση να ταχυδρομείτε ηλεκτρονικά ένα χάδι -κι άλλα πολλά-, καθώς οι ολόσωμες στολές, η εικονική πραγματικότητα και η τεχνολογία βίντεο μετατρέπουν τη φύση του σεξ και του ειδυλλίου. "Το Tι Μέλλει Γενέσθαι είναι ένας θελκτικός, φανταστικός οδηγός για το μέλλον, ο οποίος βρίθει από βαθιά γνώση. 'Οποιος συμμετάσχει στην επερχόμενη Πληροφοριακή Επανάσταση -και θα το κάνουμε όλοι μας- πρέπει να ξέρει Tι Μέλλει Γενέσθαι". - ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ "Το Tι Μέλλει Γενέσθαι είναι μια πλούσια, λεπτομερής ματιά στη μελλοντική σύσταση της καθημερινής ζωής". - ΕΣΤΕΡ ΝΤΑΪΣΟΝ