Το ρεπερτόριο της άνοιξης : θρίλερ - Μανιώτης, Γιώργος Ν., 1951- (Σύγχρονοι έλληνες λογοτέχνες / Ελευθεροτυπία, 2011)
Θα κατορθώσει η Χρυσάνθη Καφαντάρη να βρει την πολύτιμη συλλογή κοσμημάτων που είναι κρυμμένη κάπου μέσα στο σπίτι και που της ζητούν επιμόνως κάποιοι αδίστακτοι απαγωγείς για να της επιστρέψουν σώους και αβλαβείς τον άντρα και το γιο της, που απήγαγαν το πρωί; Ποιος είναι ο αδίστακτος δολοφόνος που έχει βάλει στο σημάδι τους αργόσχολους νέους της πλατείας; Ο κύριος Ζήκος και ο ευτραφής βοηθός του Φραγκίσκος θα κατορθώσουν να λύσουν και αυτό το μυστήριο; Επίσης, ποιος δολοφόνησε τον θεατρικό κριτικό; Ήταν κάποιος ηθοποιός; Μήπως ήταν κάποιος σκηνοθέτης ή κάποιος θεατρικός συγγραφέας; Ακόμη, θα κρατήσουν την ψυχραιμία τους οι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος σε κάποια παιδική τηλεοπτική εκπομπή και θα κατορθώσουν να εξουδετερώσουν τη βόμβα που έχει βάλει στόχο του τις δύο σταρ, την ξανθιά και τη μελαχρινή, που σαράντα τόσο χρόνια τώρα παίζουν το ίδιο έργο στο ίδιο θέατρο; Ο κύριος Ζήκος και ο βοηθός του Φραγκίσκος θα βρεθούν προ μεγάλης εκπλήξεως όταν στο τέλος, μετά από πολλά συνταρακτικά γεγονότα θα κατορθώσουν να εντοπίσουν το δολοφόνο... Επιπλέον τι έπιασε τη ζάμπλουτη ηλικιωμένη κυρία και προσέλαβε έναν πρώην βαρυποινίτη για οικιακό βοηθό; Είναι σεξουαλικοί οι λόγοι ή μήπως έχει κάτι άλλο φοβερότερο στο νου της; Και, τέλος, ποιος είναι ο αόρατος δολοφόνος που δολοφονεί έναν έναν, με τη σειρά, τους τρεις διακεκριμένους καθηγητές του πανεπιστημίου; Τι επιδιώκει και ποιο είναι το περίφημο δηλητήριο που χρησιμοποιεί; Και το μυστήριο συνεχίζεται....