Οι βατσιμάνηδες της Μασσαλίας - Izzo, Jean-Claude (Λογοτεχνία / Μεταίχμιο, 2000)
Το παρόν βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα μαύρο και τρυφερό συνάμα, βίαιο όσο το φως της Μεσογείου. Και με λόγο καίριο και ρεαλιστικό, που σοκάρει όσο και η πραγματικότητα. Αποστασιοποιημένοι από τον Ιζζό οι ήρωές του καταγράφονται να διηγούνται, να αναπολούν, να μελαγχολούν και να φιλοσοφούν.