Τυφλά σημεία : γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν ηλίθια πράγματα - Van Hecke, Madeleine L. (Μοντέρνοι Καιροί, 2010)
Η λογική και η ορθή κρίση χαρακτηρίζει τον ανθρώπινο νου σε ποσοστό ογδόντα με ενενήντα τοις εκατό των περιπτώσεων.Τι γίνεται , όμως,με τις υπόλοιπες περιπτώσεις,όταν σπεύδουμε να βγάλουμε συμπεράσματα ,όταν δε δίνουμε στον εαυτό μας χρόνο να σκεφτεί διεξοδικά κάποια κατάσταση ή όταν βλέπουμε ρο δέντρο και χάνουμε το δάσος;Σε αυτό το βιβλίο,η κλινική ψυχολόγος Madeleine L.Van Hecke επεξηγεί πώς οι γκάφες δεν είναι απλώς περιστατικά ,κατα τα οποία συμπεριφερθήκαμε <<τόσο ανόητα!>>,και αποδίδει τις πράξεις αυτές σε τυφλά σημεία -σε στιγμιαία σφάλματα που συμβαίνουν όταν κάποιο πλεονέκτημα μας στρέφεται εναντίον μας και γίνεται το μεγαλύτερο μειονέκτημα.Σελίδες με παραδείγματα και τακτικές για να καταπολεμάμε εκείνες τις στιγμές που λέμε <<Αν είναι ποτέ δυνατόν!>>,το βιβλίο Τυφλά σημεία είναι ένα πνευματώδες αντίδοτο στις αβάσιμες σκέψεις.Μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τα τυφλά μας σημεία,να διευρύνουμε τους δημιουργικούς μας ορίζοντες ,να επιλύουμε ουσιαστικά τα προβλήματα μας και να τα βγάζουμε πέρα με τα εκνευριστικά τυφλά σημεία των άλλων.