Κόλαση στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο - Melo, Patricia, 1962- (Ο άτλας της λογοτεχνίας, 2003)
Σε μια από τις άθλιες παραγκουπόλεις του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε μια φαβέλα, εκτυλίσσεται η ιστορία ενός παιδιού που ήθελε να γίνει βασιλιάς. Ο Ζοζέ Λουίς Ρέις, γιος μιας θεοσεβούμενης υπηρέτριας, με μια καπάτσα αδερφή που παριστάνει την ενάρετη και έναν πατέρα εξαφανισμένο, μπλέκεται από τα έντεκά του χρόνια στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Από την πρώτη του δουλειά, ως τσιλιαδόρος, μαθαίνει πως για να επιβιώσει πρέπει να επαγρυπνεί και να ανεβαίνει στην ιεραρχία του εγκλήματος....