Το κορίτσι από τον Βόσπορο : μυθιστόρημα - Said, Kurban, 1905-1942 (Διόπτρα, 2003)
Το 1928, η Ασιαντέ και ο πατέρας της, μέλη της τουρκικής βασιλικής αυλής, βρίσκονται εξόριστοι στο Βερολίνο μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Ασιαντέ, μαγεμένη από τη Δύση, ερωτεύεται και παντρεύεται έναν Βιεννέζο γιατρό, έναν «άπιστο». Από το μακρινό παρελθόν της όμως αναδύεται ο Τούρκος πρίγκιπας με τον οποίο η οικογένειά της είχε υποσχεθεί να την παντρέψει. Το κορίτσι από τον Βόσπορο είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ευαισθησίας, χιούμορ και διορατικότητας, όπου απεικονίζονται με ακρίβεια οι εσωτερικές συγκρούσεις των ηρώων, αλλά και οι κοινωνικές, πολιτισμικές και θρησκευτικές αντιθέσεις. Ένα γοητευτικό μυθιστόρημα σε εξωτικό φόντο, τοποθετημένο στον απόηχο μιας ενδιαφέρουσας ιστορικής στιγμής -της κατάρρευσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας- το οποίο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα.