Οι ανυπάκουοι : μυθιστόρημα - Αρτεμιάδης, Αρτέμης (Διόπτρα, 2010)
Έλληνες που μάχονται με αξιοπρέπεια για τα ιδανικά τους. Άνθρωποι ανυπάκουοι που αντιστέκονται στο ρεύμα και χαράζουν τη δική τους πορεία. Ένας ολόκληρος λαός που δεν υποκύπτει στις προσταγές των ισχυρών και πορεύεται για μια καλύτερη Ελλάδα. Από τις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι και τις μέρες μας ξετυλίγεται η ιστορία μιας οικογένειας που έζησε την καταστροφή της Σμύρνης, την Κατοχή, τον Εμφύλιο Πόλεμο, βιώνοντας ακόμη και τις πιο πρόσφατες κοινωνικές εξελίξεις. Ένα μυθιστόρημα που μπλέκει έντεχνα το χθες με το σήμερα...