Δρόμοι της γνώσης : Ζεν, Γιόγκα, Καμπάλα, Ορφισμός, Σουφισμός, Σαμανισμός, Γνωστικισμός, Πυθαγορισμός, Νεοπλατωνισμός, Τέταρτος Δρόμος, Ερμητισμός και Αλχημεία, Εσωτερικός Χριστιανισμός, Απόκρυφη Δυτική Παράδοση, Οι Μυστικοί Δάσκαλοι της Ανθρωπότητας - Αυλίδου, Εύα (Δρόμοι της γνώσης, 2003)
Άνθρωποι και γεγονότα, λαοί και ιδέες, καθεστώτα και πολιτικές συγκυρίες εμφανίζονται και χάνονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Ωστόσο, η αναζήτηση και η απόκτηση της Γνώσης, σχετικά με τη δυνατότητα επαφής του ανθρώπου με τον ανώτερό του Εαυτό, είναι διαχρονική. Μέσα σε διαφορετικά κοινωνικοπολιτικά πλαίσια, σε όλες σχεδόν τις εποχές και σε διάφορα σημεία του πλανήτη, σχηματίστηκαν σχολές και συστήματα εσωτερικής ανάπτυξης που, χρησιμοποιώντας κάθε φορά συγκεκριμένες μεθόδους πρακτικής, δημιούργησαν «δρόμους» πνευματικής εξέλιξης, με τη βοήθεια των οποίων η ψυχή οδηγείται προς την τελείωσή της. Τι μπορεί, όμως να σημαίνει σήμερα η «ανάπτυξη της συνείδησης»; Με ποιο τρόπο είναι δυνατόν ο σύγχρονος άνθρωπος να γνωρίσει τις λεπτοφυέστερες διαστάσεις της ύπαρξής του; Είναι εφικτή η πνευματική μεταμόρφωση; Το βιβλίο «Δρόμοι της Γνώσης» είναι μια τολμηρή και μοναδική στην Ελλάδα εκδοτική πρωτοβουλία. Οι σημαντικότερες σχολές της ανθρωπότητας έχουν συγκεντρωθεί σ’ έναν τόμο, όπου με διεισδυτική ματιά παρουσιάζεται η ιστορική τους εξέλιξη, καθώς και η βαθύτερη φιλοσοφία και δομή τους: Ορφισμός και Πυθαγόρειοι, Νεοπλατωνισμός και Γνωστικισμός, Γκράαλ και Εσωτερικός Χριστιανισμός, Καμπαλά και Ερμητισμός, Σαμανισμός και Τελετουργική Μαγεία, Σουφισμός και Ζεν, Μυστικοί Δάσκαλοι, Γιόγκα και Τέταρτος Δρόμος.