Το θεώρημα της επτάδας : μυθιστόρημα - Μαυρωτάς, Γιώργος (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2010)
Τι είναι "Το θεώρημα της επτάδας"; Το "θεώρημα" είναι στα μαθηματικά μια πρόταση που μπορεί να αποδειχθεί, ενώ η "επτάδα" είναι οι επτά παίκτες που αποτελούν μια ομάδα πόλο. Είναι δυνατό όμως να υπάρχει "θεώρημα της επτάδας"; Έχει ο αθλητισμός πράγματα να αποδείξει; Αυτό θα το ανακαλύψει ο αναγνώστης μέσα από τις περιπέτειες των δύο φίλων, του Λουκά και του Φίλιππου. Ο πρώτος, με σύμμαχο την μπάλα, ανήκει στην επτάδα και ο δεύτερος, με σύμμαχο τα βιβλία, παλεύει με τα θεωρήματα. Και πράγματι, είναι πολλά αυτά που θα αποδειχθούν στην πορεία των δύο φίλων από την παιδική ηλικία ώσπου να πενηνταρίσουν. Οι αποδείξεις αυτές προκύπτουν αβίαστα από μια ζωηρή ανάμειξη μυθοπλασίας και πραγματικότητας και παρότι δεν είναι μαθηματικά, στηρίζονται όμως σε κάποιες σταθερές όπως η φιλία, η ομάδα, η προσπάθεια, ο αγώνας.