Αγάπα τη ζωή - Kluun, Ray, 1964- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2008)
Το μυθιστόρημα του Ρέι Κλούουν, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία παγκόσμια, είναι ένας ύμνος στην αγάπη, δοσμένος με τρόπο άλλοτε χιουμοριστικό, άλλοτε ωμό, άλλοτε σαρκαστικό, χωρίς να λείπει στιγμή η τρυφερή ανθρώπινη ματιά ενός ανθρώπου που είναι διατεθειμένος να υποφέρει για να μάθει να αγαπά. Ο Στέιν και η Κάρμεν είναι ένα νεαρό ζευγάρι. Ζουν στο Άμστερνταμ με τη μικρή τους κόρη. Είναι νέοι, όμορφοι, επιτυχημένοι, ευτυχισμένοι... Τι είναι όμως ευτυχία; Μπορεί η ζωή αλλά και η αγάπη να ακολουθήσουν ένα δρόμο χωρίς πληγές, συγκρούσεις, λοξοδρομήσεις, αναρωτήσεις, αγωνία, απώλεια;