Ο κόσμος που κληρονομήσαμε : Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Μολδαβία : τα 878 μνημεία του πολιτισμού και της φύσης από την Ουνέσκο - Βαϊκούση, Έμη (Βήμα Cosmos, 2009)
Τα 878 μνημεία του πολιτισμού και της φύσης από την Ουνέσκο "Ο κόσμος που κληρονομήσαμε" είναι μια γοητευτική ξενάγηση στα μοναδικά μνημεία του πολιτισμού και της φύσης όπως αυτά έχουν καταγράφει στον κατάλογο της Ουνέσκο. Είναι μια πρώτη γνωριμία με ό,τι πολυτιμότερο βρήκαμε στον κόσμο μας και έχουμε το χρέος και την τιμή να προστατεύσουμε. Εικόνες που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν, ζωντανεύουν την ιστορία, ερμηνεύουν τους πολιτισμούς και αποκαλύπτουν το μεγαλείο της φύσης. Η Ρωσία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης και ολόκληρη τη Βόρεια Ασία: πόλεις ολόκληρες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ένα τεράστιο ανοιχτό μουσείο μνημειακής, διακοσμητικής και χρηστικής αρχιτεκτονικής. Σκαλιστές γέφυρες, κήποι και πάρκα, λεωφόροι, αγάλματα και μνημεία. Τεράστιες εκτάσεις δασών με σπάνια χλωρίδα, με τον Καύκασο να δεσπόζει ανάμεσα στα περήφανα εκείνα όρη όπου διαβιούν σπάνια είδη ζώων. Ο περιγραφικός λόγος του βιβλίου θα σας βοηθήσει να ταξιδέψετε σε μέρη άγνωστα, να περπατήσετε μέσα στα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία, στις πλατείες και στις μονές, να δείτε από κοντά τα ζώα υπό εξαφάνιση. Η ανάγνωση αυτού του τόμου: μια μοναδική εμπειρία όπου ο καθένας θα ζήσει ξεχωριστά.