Ο δαίμων του τυπογραφείου - Κακαβάνης, Ηρακλής (Προσκήνιο, 2008)
Η ανάγνωσή του προκαλεί χρήσιμες σκέψεις και προβληματισμούς, για το περιεχόμενο και το ρόλο των σημερινών εντύπων, ιδιαίτερα, αυτών με πλατιά κυκλοφορία (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κλπ.). Σε τελευταία ανάλυση, συμβάλλει στην επιτακτική σήμερα ανάγκη να έρθουν στο προσκήνιο ορισμένες βασικές και κρίσιμες αλήθειες, για την καθοριστική σχέση του γραπτού λόγου με την ανθρώπινη νόηση και συνείδηση. (Από τον πρόλογο του Τάκη Τσίγκα)