Μύθοι του φωτός : αποκαλύπτοντας τις μυστικές διαστάσεις της προαιώνιας σοφίας - Campbell, Joseph, 1904-1987 (Αρχέτυπο, 2006)
Οι μύθοι είναι τα «οχήματα» που μας φέρνουν σε επαφή με το Μεγάλο Μυστήριο και την Προαιώνια Σοφία. Από τη στιγμή που ο σύγχρονος άνθρωπος αντιμετώπισε τους μύθους ως ψέματα, έχασε την επαφή του με το Μυστικό Κόσμο για τον οποίο οι μύθοι μιλούν. Έτσι έχασε το νόημα της ζωής του και η κοινωνία καταρρέει μέσα στην «οικονομική» της νιρβάνα… Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει τρόπος η κατάσταση να αναστραφεί και το «θαμαστό» να ξαναμπεί στη ζωή μας; Αυτό ακριβώς διερευνά στο εξαιρετικό του βιβλίο ο Τζόζεφ Κάμπελ, ο μεγαλύτερος μελετητής της μυθολογίας των διαφόρων λαών αποκαλύπτοντας τα μυστικά που κρύβονται στους μύθους των μεγάλων θρησκειών και των εσωτερικών παραδόσεων της Ανατολής (από τις αρχαίες ινδικές Βέδες και την Ταντρική Γιόγκα, μέχρι το Ζεν και τη Θιβετανική Βίβλο των Νεκρών) και τη «συνομιλία» τους με τη Δύση.