Άλιστερ Κρόουλυ : η ζωή και το έργο του - Sutin, Lawrence, 1951- (Βιογραφίες / Αρχέτυπο, 2004)
Ο Άλιστερ Κρόουλυ (1875-1947), μια από τις πιο αινιγματικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών, σφράγισε με τη παρουσία του τον 20ο αιώνα και αδιαμφισβήτητα ο απόηχός του ακολουθεί και τον 21ο. Στην παρούσα βιογραφία η αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να τον "γνωρίσει" σε όλο του το μεγαλείο. Ο Κρόουλυ ήταν ένας άριστος ορειβάτης, ο οποίος δοκίμασε τις ικανότητές του σε δύο από τις πιο δύσκολες κορυφές των Ιμαλαΐων - την Κ2 και την Καντσενγιούνγκα ήταν από τους πρώτους Δυτικούς μαθητές στο Βουδισμό και στη γιόγκα ήταν πολυγραφότατος ποιητής με ανόθευτο και αυθεντικό ταλέντο ήταν προικισμένος μυθιστοριογράφος του οποίου τα έργα τον τοποθετούν στην παράδοση των συγγραφέων του υπερφυσικού, όπως ο Άλτζερνον Μπλάκγουντ, ο Άρθουρ Μάχεν και ο Χ.Φ. Λάβκραφτ ήταν ένας συγκλονιστικός ζωγράφος του κινήματος του εξπρεσιονισμού ήταν ένας μυστικιστής συγγραφέας, ο οποίος επαναδιατύπωσε τη βασική γνώση της Δυτικής εσωτερικής παράδοσης - από του ς θρύλους του Βασιλιά Σολομώντα και τον Ερμή τον Τρισμέγιστο μέχρι τα γραπτά των Γνωστικών και των Πλατωνιστών, τους Αλχημιστές, τους Ροδόσταυρους και τους Ελευθεροτέκτονες. Ο βιογράφος του, ο Lawrence Sutin, συνθέτει τα νήματα της ζωής ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανατροπή της επικρατούσας ηθικής της ύστερης Βικτοριανής εποχής. Καταφέρνει να αποσπάσει τα γεγονότα από το πλαίσιο της υπερβολής και του μύθου που τα συνοδεύει και να τοποθετήσει αυτή τη σημαντικότατη μορφή στη θέση που της αναλογεί στην ιστορία της σύγχρονης πνευματικότητας.