Ψυχαγωγία και άθληση πελατών ξενοδοχείου = Hotel animation - Λαλούμης, Δημήτριος Αθ. (Έλλην, 1992)
Από την αρχαιότητα η ψυχαγωγία και η άθληση αποτελούσαν μεγάλης σημασίας κοινωνικές εκδηλώσεις. Με την εξέλιξη του τουρισμού κάνουν αισθητή την παρουσία τους, και στον κόσμο των ξενοδοχείων. Ορισμένα ξενοδοχεία στηρίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, πάνω στην οργανωμένη άθληση και ψυχαγωγία.