Ωκεανός : μυθιστόρημα - Baricco, Alessandro, 1958- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκης, 2011)
Πριν από πολλά χρόνια στις όχθες ενός ωκεανού έφτασε ένας άντρας. Τον είχε οδηγήσει εκεί μια υπόσχεση. Το πανδοχείο όπου σταμάτησε λεγόταν Αλμάγιερ. Εφτά δωμάτια. Παράξενα παιδιά, ένας ζωγράφος, μια πανέμορφη γυναίκα, ένας καθηγητής με παράξενο όνομα, ένας μυστηριώδης άντρας, ένα κορίτσι που δεν ήθελε να πεθάνει, ένας αστείος παπάς. Πριν πολλά πολλά χρόνια, η μοίρα αυτών των ανθρώπων συνάντησε τη θάλασσα και σημαδεύτηκε. Αυτό το βιβλίο αφηγείται την ιστορία τους...