Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι. - Riordan, Rick (Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος, 2011)
Όταν ο Πέρσι Τζάκσον ανακάλυψε οτι ήταν ημίθεος, γιος του Ποσειδώνα, η ζωή του άλλαξε για πάντα. Με τους συντρόφους του, την 'Αναμπεθ και τον Γκρόβερ, έφερε σε πέρας τρεις ριψοκίνδυνες αποστολές. Όμως η περιπέτεια στον κόσμο των θεών και των ηρώων δεν τελειώνει ποτέ... Όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Ο Πέρσι πρέπει σε λίγες μέρες να βρει τον Δαίδαλο και το μίτο της Αριάδνης, διαφορετικά οι δυνάμεις του Κρόνου θα υπερισχύσουν. Πρέπει να κερδίσει τη Μάχη του Λαβύρινθου. Θα τα καταφέρει;