Επιχειρηματικότητα, επικοινωνία, πωλήσεις - Κακουλίδης, Κώστας Π. (Διόνικος, 2009)
Η επιχείρηση αποτελεί την καρδιά των σύγχρονων οικονομικών συστημάτων. Παράγει πλούτο, δημιουργεί απασχόληση, προαγάγει τη γνώση και την τεχνολογία, προωθεί και απαιτεί την εκπαίδευση. Η προσδοκία και η πραγματοποίηση του οικονομικού κέρδους, από τις επιχειρήσεις, ως τελικού σκοπού του επιχειρείν, προϋποθέτουν την επιτυχή εφαρμογή μιας σειράς αρχών και πρωτοβουλιών που αναφέρονται στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, τη διοίκηση και ηγεσία, το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση, τη γνώση της αγοράς, την επικοινωνία, κ.λπ. Όλες αυτές οι δράσεις όμως πρέπει να εκβάλλουν σε µια αναπτυξιακή στρατηγική πωλήσεων. Το ανά χείρας βιβλίο παρουσιάζει µε υποδειγματικό τρόπο τις κεντρικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων. Σε ξεχωριστά κεφάλαια αναλύονται οι θεματικές ενότητες: επιχειρηματικότητα, αγορά, ανταγωνιστικότητα, μάρκετινγκ, franchising, merchandising, επικοινωνία, στρατηγικός σχεδιασμός και οργάνωση των πωλήσεων. Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους αυτούς που επιθυμούν να ασχοληθούν µε την σύγχρονη επιχείρηση, δηλαδή σπουδαστές, φοιτητές, άτομα και επαγγελματικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται ήδη ή φιλοδοξούν να ασχοληθούν µε το επιχειρείν. Στις σελίδες του θα βρουν απαντήσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, όπως και ιδέες για καινούργιες επιτυχείς πρωτοβουλίες.