Λάνκμαρ - Leiber, Fritz, 1910-1992 (Κόσμοι του φανταστικού, 2004)
Ένα θρυλικό Fantasy αριστούργημα από τον Φριτς Λάιμπερ, έναν από τους πατέρες του Fantasy και δημιουργό του Sword and Sorcery και έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του σύγχρονου Φανταστικού. Ένα σκληρό όσο και ανεξιχνίαστο παιγνίδι του πεπρωμένου φέρνει κοντά τον Φαφρντ και τον Γκρίζο Γάτο: το μοιραίο συναπάντημα των δύο μέγιστων τυχοδιωκτών του Φανταστικού στην περιοχή του θρυλικού Λάνκμαρ και η τραγική κατάληξη της πρώτης κοινής τους επιχείρησης, θα σφραγίσουν για πάντα το μέλλον τους. Στο εξής, οι δυο φίλοι είναι προορισμένοι να μείνουν μαζί, ενωμένοι σε μια διαρκή μάχη για την επιβίωση, την περιπέτεια, τον έρωτα και την αποκάλυψη των αιώνιων μυστικών. Υπεράνθρωποι άθλοι, ιστορίες σαν παμπάλαια παραμύθια που δεν έχουμε ακούσει ποτέ, ακατανόμαστα μυστήρια, ξίφη και μαγεία, νεκροί έρωτες και γήινες απολαύσεις, θα συνδαυλίσουν τη φαντασία του αναγνώστη μέσα από τις σελίδες του γοητευτικού αυτού βιβλίου. Μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες με επική πνοή, βιαιότητα, χιούμορ, λυρισμό και αγωνία, που παρακολουθύν την πορεία των δυο ηρώων μέσα από τις διαδοχικές τους εμπειρίες σε έναν κόσμο όπου οι πιο απόκοσμοι τρόμοι παραμονεύουν σε κάθε δρόμο. Ακόμη ένα πολυβραβευμένο έργο του Φριτς Λάιμπερ, από τις εκδόσεις Αρχέτυπο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Λάνκμαρ αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του συγγραφέα του, όπου ο πρωτεργάτης αυτός του σύγχρονου Φανταστικού επιδεικνύει απαράμιλλη δεξιοτεχνία σε ένα είδος γραφής με μυθικές καταβολές. Η έκδοση συνοδεύεται από μια σπάνια εισαγωγή όπου ο ίδιος ο Λάιμπερ περιγράφει τις συνθήκες που γέννησαν τους ήρωές του, συνθήκες εξ ίσου συναρπαστικές με τους ίδιους...".