Σπάνιο να σου τύχει καλός άνθρωπος - O'Connor, Flannery, 1925-1960 (Λογοτεχνία / Γράμματα, 1986)
«Η Φλάνερυ ΟΚόνορ είπε κάποτε πως τα διηγήματα αυτής της συλλογής αφορούν στο σύνολό τους το "προπατορικό αμάρτημα". Αυτό το "αμάρτημα" είναι συνήθως η ματαιοδοξία ή η αυταρέσκεια. Σε κάθε διήγημα υπάρχει μια στιγμή Θείας Χάρης ή Αποκάλυψης -συχνά βίαιη- όπου ο ήρωας δεν καταφέρνει να δει πόσο ασήμαντη είναι η ύπαρξή του. Ωστόσο, δεν ωφελεί να περιγράφει κανείς τα διηγήματα της Φλάνερη ΟΚόνορ. Πρέπει να τα ζήσει, όπως και τους εφιάλτες, για να συνειδητοποιήσει όλη τους τη δύναμη.»