Βεβήλωση - Adler-Olsen, Jussi, 1950- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2012)
Το σπίτι της Κίμι είναι οι δρόμοι της Κοπεγχάγης. Για να ζήσει πρέπει να κλέψει. Έχει μάθει να αποφεύγει την αστυνομία και ποτέ δε μένει στο ίδιο μέρος για πολύ καιρό. Όμως τώρα κάποιοι προσπαθούν να τη βρουν. Και δε θα σταματήσουν μέχρι εκείνη να πάψει να αναπνέει. Ο επιθεωρητής του τμήματος ανεξιχνίαστων υποθέσεων Καρλ Μερκ έλαβε ένα φάκελο σχετικά με το άγριο έγκλημα δύο αδελφών είκοσι χρόνια πριν. Μια παρέα κολεγιόπαιδων θεωρούνταν οι βασικοί ύποπτοι, μέχρι που ένας από αυτούς παραδέχτηκε την ενοχή του. Γιατί λοιπόν βρέθηκε στο γραφείο του ο φάκελος μιας υπόθεσης που είχε διαλευκανθεί; Ποιος τον έβαλε εκεί; Ποιος πίστευε ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει; Ένας αστυνομικός ντετέκτιβ θέλει να μιλήσει στην Κίμι και κάποιος άλλος κάνει ερωτήσεις γι' αυτή. Γνωρίζουν ότι κατέχει μυστικά που θέλουν να παραμείνουν βαθιά θαμμένα. Αλλά η Κίμι έχει ένα δικό της. Είναι το μεγαλύτερο μυστικό απ' όλα. Και ανυπομονεί να το μοιραστεί μαζί τους... Ένα εξαιρετικά περίτεχνο και απίστευτα συναρπαστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα έως την τελευταία του σελίδα.