Τα μπλούζ της Ευρώπης - Dahl, Arne, 1963- (Μεταίχμιο, 2012)
Το τέταρτο βιβλίο της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί η Ομάδα 'Αλφα. Ένας έλληνας γκάνγκστερ φτάνει στη Στοκχόλμη σε διατεταγμένη αποστολή από ένα μεγάλο συνδικάτο εγκλήματος. Μαστουρωμένος με κοκαΐνη, θα νιώσει ότι τον κυνηγούν παράξενα πλάσματα και θα καταφύγει στον ζωολογικό κήπο Skansen. Οι παραισθήσεις του που παίρνουν τη μορφή αρχαιοελληνικών μύθων θα τον οδηγήσουν σε επώδυνο θάνατο. Το επόμενο ανοιξιάτικο πρωινό οι ντετέκτιβ Πολ Γελμ και Χόρχε Τσάβες της ομάδας Α θα αντικρίσουν ένα πολύ παράξενο θέαμα: από τον φράχτη των αδηφάγων (είδος αρκούδων) κρέμεται ένα σκοινί και από το σκοινί κρέμονται τα υπολείμματα ενός ποδιού. Το υπόλοιπο σώμα μοιάζει να έχει καταναλωθεί από τις καλοκάγαθες αρκούδες. Ποιος είναι το θύμα; Και πώς κατέληξε εκεί; Την ίδια στιγμή οι ντετέκτιβ Κέρστιν Χολμ και η Σάρα Σβενχάγκεν καλούνται να αντιμετωπίσουν την εξαφάνιση οχτώ γυναικών από την Ανατολική Ευρώπη σε ένα κέντρο μεταναστών έξω από την πόλη. Γιατί εξαφανίστηκαν; Ποιες ήταν; Υπάρχουν ενδείξεις ότι εκδίδονταν. Ένας γηραιός κύριος ταξιδεύει με το μετρό της Στοκχόλμης και είναι πεπεισμένος ότι τον συνοδεύουν οι άγγελοι της εκδίκησης. Στο κατώφλι του θανάτου, ο γέρος έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του και λίγο αργότερα βρίσκεται κρεμασμένος ανάποδα σ' ένα δέντρο στο εβραϊκό κοιμητήριο. Ο Πολ Γελμ και ο Γιαν-Ούλοφ Χουλτίν φτάνουν στον τόπο του εγκλήματος μέσα στη νύχτα και όταν στο εσωτερικό του καρπού του πτώματος αποκαλύπτονται οι αριθμοί του στρατοπέδου συγκέντρωσης, το σκηνικό παίρνει τη μορφή ιστορικού εφιάλτη. Οι διαφορετικές υποθέσεις σιγά σιγά συνδέονται και η ομάδα Α θα κληθεί να δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικά σημεία της Ευρώπης αλλά και να αποκαλύψει δυσάρεστες αλήθειες του σουηδικού παρελθόντος.