Ο χιονάνθρωπος - Nesbo, Jo, 1960- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2011)
Σύντομα θα πέσει το πρώτο χιόνι Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του. Και τότε θα ξανακάνει την εμφάνισή του. Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό μαμάδων και συζύγων που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όταν το χιόνι λιώσει. Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του. Θα αποκαλυφθεί άλλο ένα θύμα.