Ιστορίες του γυαλιού και του γιαλού - Τσιλιμένη, Τασούλα Δ. (Ελληνικά Γράμματα, 2000)
Ένα καράβι κλεισμένο σε ένα μπουκάλι, μια φρεγάτα με οκτώ πανιά, τρία κατάρτια και έναν παπαγάλο, τόσο μικρή που χωράει σε μια χούφτα και ένα μικρό καράβι που τριγύριζε και μάζευε όλα όσα έριχναν οι άνθρωποι στις θάλασσες διηγούνται ιστορίες του "Γυαλιού και του Γιαλού".