Ο Ψυχάρης ιδίως από γράμματά του - Κριαράς, Εμμανουήλ, 1906-2014 (Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2012)
Ένα σημαντικό έργο, καρπός πολυετούς έρευνας, του Ακαδημαϊκού Εμμανουήλ Κριαρά για τον κορυφαίο δημοτικιστή διανοούμενο και λογοτέχνη Γιάννη Ψυχάρη. Μέσα από χαρακτηριστικά αποσπάσματα της αλληλογραφίας του Ψυχάρη με Έλληνες και ξένους λόγιους, καθώς και ενδιαφέροντων βιογραφικών και αυτοβιογραφικών στοιχείων, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει τις απόψεις του Ψυχάρη για την κατάσταση στην Ελλάδα προς το τέλος του 19ου αιώνα, τη στάση του απέναντι στα λογοτεχνικά και κοινωνικά κινήματα της εποχής, την τακτική του στο γλωσσικό ζήτημα, αλλά και να γνωρίσει καλύτερα την προσωπικότητα του καινοτόμου αυτού δημιουργού.