Τα μυστήρια του Στόουνχεντζ - Niel, Fernand (Αναζητώντας, 1980)
Πάνω από 1.000 μελέτες δεν έχουν φωτίσει όλα τα μυστήρια της κατασκευής και του προορισμού του Στόουνχεντζ. Είναι ένας ναός ή ένα ηλιακό παρατηρητήριο; Έ να είναι βέβαιο: ότι αποτελεί το πιο τέλειο μεγαλιθικό μνημείο της προϊστορικής Δ. Ευρώπης που το θαυμάζουν, κάθε χρόνο, 200.000 επισκέπτες.